Страници

понеделник, 28 юли 2014 г.

Запечено постно прясно зеле с магданоз !

Днес реших да приготвя постно прясно зеле. Нищо особенно .просто си режете зелето- на ситно на едро ,както искате ! Вари се до омекване като през това време се добавя сол на вкус,червен пипер,олио.Аз добавям и малко вода ,защото не запържвам ,което може разбира се ! :) Прехвърлям в подходяща тава слагам магданоз ,1-2 домата,които са обелени предварително и половин ч.л. лимонтозу(лим.киселина) . Пека на долната степен на решетка до зачервяване! Ето и прясното зелце !!!
Обаче най ми харесва като го направи съпругата на един приятел на моя мъж!
Случвало се е 1-2 пъти като отидем и тя ми каже
,че има постно прясно зеле. И все пак не го правя
като нея ,защото тя като го запича го оставя на мазнина
,а моите мъже все искат да топнат хлебеца!
Следващото ще го направя като нея !

2 коментара: