Страници

вторник, 12 август 2014 г.

Пилешка супа !

Супата ,много я обичаме най вече в студените дни ! Как я правя ? За зимата си имам нарязани моркови и пипер в торбичка. Ако пилешкото не е предварително сварено ,си го сварявам и го отпенвам . Купешкото се вари много бързо !
 Виж домашното по бавничко и понякога фенерите ги варя предварително и обезкостявам и прибирам във фризера !

 Какво използвам за супите:
Пилешко месо
зеленчуци-лук,морков,пипер,картофи,ориз
Спагети или фиде понякога вместо ориз
Подправки на вкус-сол,магданоз или други зелении
Ако не са замразени морковите ги слагам заедно с лука да се поварят ,заедно с пилешкото ,след като е отпенено. След като се свари месото го вадя ,и докато изстива слагам останалите продукти за да довърша супата.
Месото не го режа а го късам на парченца.
И още нещо ще споделя. Не слагам нарязан магданоз ,че малкия ми син не обича листа и ястията ,а слагам клонки (замразени) от магданоз ,които махам при сервиране.
След като всичко е готово следва застройката!
Ще опиша 2 варианта. Аз вече ползвам по опростения и ще го опиша като 1-ви
1 вариант :
1 или 3 жълтъка (зависи от количеството на супата)
2-3 с.л. кис.мляко
1-2 с.л. брашно
Всичко се обърква на гладка кашичка и ако е нужно се добавя мааалко вода.Разрежда се с бульон от супата и веднага се добавя към супата !
По този начин оставям супата да поври 2-3 мин .
Жълтият цвят на застройката е от жълтъците !
 2 вариант:
Този вариант е с цели яйца ,ако нямате какво да правите белтъка !
1-2 яйца
3-4 с.л. кисело мляко
2-3 с.л. брашно
вода за разреждане за да стане на кашичка с гъстота на кексова смес
няколко капки оцет или лимон
След като е готова сместа се сгъстява с непрекъснато бъркане на огъня. Тази застройка може да се прави и докато се приготвя супата. Без да се изчаква да изстине се разрежда с бульон от супата и като се разреди се добавя към супата. по този начин няма нужда от варене на супата заедно със застройката !
Ето още една снимчица на пилешка супичка ! Начинът на правене вече се знае !!!
Това е последната супичка :

Няма коментари:

Публикуване на коментар