Страници

вторник, 5 август 2014 г.

Медена торта "Славена "!

Медена торта "Славена "
  • 4 яйца,
  • 1чаша( вместимост от 200мл) мед-течен, ако е захаросан го разтопете на водна баня или добавете малко гореща вода към него ако нямате време 
  • 3-4 с.л. кисело мляко+ 2 щипки сода към него
  • Като шупне го прибавете към разбитите яйца и мед.Всичко се разбива на ръка - с дървена лопатка или тел за разбиване.4 с.л. олио, брашно 2чаши и половина+ 1/2 пакетче бакпулвер ,а ако е нужно добавете още и канела2 с.л. Трябва да стане по гъстичко от кексовата смес.
  • Изсипва се в форма намазана с меко масло или маргарин и поръсена с галета и захар и помагате на сместа с лопатка да се разпредели равномерно и печете според фурната си!Не харесвам поръсени с брашно . А с тази комбинация се получава по добре ! Ако нямате толкова много мед смесете захар и мед ! Не чаках да изстине напълно и отрязах капаче и издълбах сладкиша !Издълбания сладкиш полях с течен мед ,който се стопи и попи в платката , а ако искате да е по сиропиран разредете меда с малко водичка и полейте Трохите смесих с мед и маргарин и нищо друго ,защото меда достатъчно ароматен а вие импровизирайте ,аз ви давам идеята и показвам моята торта! при сместа добавих и малки парченца локум ,а едно локумче сплесках с пудра захар и си направих звездичка с една от формичките ми. Сложих капачето и украсих !!!
ПС- Заменете меда със захар,пак ще стане ,или просто си опечете ваш блат !







Няма коментари:

Публикуване на коментар