Страници

понеделник, 22 септември 2014 г.

Тиквеник

Това е една чудесна сладка баница ! Еее да това си е баница с тиква ,но известна като тиквеник! Тук няма да досаждам в дълги обяснения както при щрудела . Едва ли има някой който не е правил! И все пак какво е необходимо за тиквеника :
Тиква - естествено най- важният продукт. Количество по желание,и да остане тиква имам предложение и за печена настъргана тиква.
орехи
кристална захар
галета-не е задължителна
канела
пудра захар за поръсване
маргарин или масло-меки,може и олио
Ииии,разбира се кори за баница.
Ето го сладурчето :





















Преди тиквата я задушавах ,но няколко пъти правих без да я задушавам. И при двата варианта прибавям орехите захарта ,малко галета и канела. преди слагах плънката само върху 2 кори ,но на тази сложих 3 ,като всяка една я мазах с мазнина ,но малко не много !
Като сложа плънката прехвърлям страничните краища и завивам рулото. И тук правя разрезчета и мажа лееекинко с мазнина.
Печенето е според фурната


Няма коментари:

Публикуване на коментар