Страници

събота, 29 ноември 2014 г.

Оризови шницели или кюфтета !

Имах останала плънка от постен ориз ! Ориз със зеленчуци . Бях правила пълнено пиле върху зеле за втори път защото два дена при нас е и големият ми син ! Само ,че този път купих кокошка. Ама се оказа доста жилава ,но все пак се справих с нея !Та от въпросната кокошка направих и супа и варена шунка от бялото месо.
Някой път ще покажа как пълня пиле без да се разбере ,че го няма бялото месо (гърдите) !!! Малко се отплеснах ,защото тази публикация е за оризовите шницели. Оризът бе направен със:
лук
праз
морков
гъби
подправки
А аз добавих към останалата плънка
 малко замразен зелен лук
още празче
4 яйца ,че ориза бе доста
галета за сгъстяване,защото бе овкусен със сметана и нямаше гъстота
и добавих 3 настъргани сурови картофа
и две парченца топено сирене нарязано ситно
в сместа добавих и 4-5 с.л. олио
Сместа я гребвах с лъжица и слагах в тава с керамично покритие без да слагам хартия или мазнина. Но ако се ползва обикновена тава трябва да се намазни или да се използва хартия!
Замислих се да сложа малко набухвател като бакпулвер ,но не го направих !
Сместа не трябва да е много рядка ,ако се получи може да се изцеди и сока да се използва за някакъв сос!
Пекат се до порозовяване или ако са малко яйцата докато хванат коричка !
 Ето ги !
Добавям и още две снимки с подготовката .Едната е със сместа ,а другата е как са оформени !

А може да се оформят топчета с влажни ръце и да се овалват в галета или царевично брашно и да се пържат в повечко олио,което да е предварително загрято !
Да се получи като крокети от ориз !
Това са от картофи ,но ще се получи същото !


Няма коментари:

Публикуване на коментар