Страници

неделя, 28 декември 2014 г.

Гювеч със свински джолан и пилешки бутчета !

Често приготвям ястията в гювеча с различни меса. Този не се различава много от тези които съм описала ! Бавно става ,но пък за сметка на това е вкусно ! Този гювеч е за Коледа -2014г . Нещата които сложих са :
  • един по големичък джолан
  • пилешки бутчета -8-10
  • лук нарязан на едро
  • бейби морковчета
  • гъби
  • чесън -3-4 цели скилидки
  • праз
  • заквасена сметана
  • вино 1.ч.ч
  • подправки
  • Могат да се сложат и картофи ,луканки ,сърми,но този път сложих само горните продукти
Месото го поставям в тавичка и го посолявам,намазнявам с малко олио и поръсвам с подправки .Размазвам ги хубаво и го прехвърлям в гювеча ,като на дъното слагам зеленчуци.
По същия начин обработих и бутчетата и ги наредих ,а най отгоре сложих останалите зеленчуци.
Слагам гювеча в студена фурна ,включвам на 200 градуса ,а след 30-40 мин намалям на 170-180гр. Така  се готви около 2 часа.
 Около 1 час е нужно да започне да ври ,значи са нужни 3 часа да се сготви !
Сърмичките които се виждат ги добавих по някое време .Заедно с тях добавих и сметаната!






Няма коментари:

Публикуване на коментар