Страници

четвъртък, 22 януари 2015 г.

Свински джолан с кисело зеле !

Бях изкарала вечерта един джолан ,който се подвизаваше във фризера ! Не бях решила как да го готвя ,но моя мъж преди да си легнем ми каза ,че иска да го направя със зеле -кисело зеле !
Така и направих.
Този път не запържвах. Готвих още две неща и реших ,че ще е по лесно ,ако го сложа направо в тавата и го пека във фурната !
  • След като нарязах зелето го сложих в тавата и към него добавих ,чесънче 2-3 скилидки нарязани ситно,малко праз ( може и лук) .
  • Сложих червено пиперче и от подправките които си правя. 
  • Джоланчето намазах първо с олио и поръсих с червен пипер ,не сложих подправки ,но го намазах с чесънче .Налях вода .
  • И това бе всичко . Оооо,добавих и олио .Сложих тавата във фурната 
  • От време на време бърках и обръщах джолана да се опече равномерно !
  • Когато бе готово месото ,сложих 1 ч.ч ориз,малко водичка още ,защото имаше нужда и пекох до готовност на ориза !
Докато го опиша ,почти не остана.Ето порцийка от него !

Няма коментари:

Публикуване на коментар