Страници

вторник, 17 февруари 2015 г.

Заек в гювеч !

Не можахме да празнуваме Трифон Зарезан на 1 февруари и го направихме на 14 ! Събраха се 3 празника - Задушница,свети Валентин и Трифон Зарезан !
Празнувахме по съседки и наблегнахме на Трифон Зарезан !!! Заекът бе от едната съседка ,но аз го приготвих ,тъй като тя не можа да присъства !

Нямаше предварителна обработка на месото ,само го нарязах на порции и намазах с малко мазнина и поръсих с моя микс от подправки! Само се изисква време за подготовката на продуктите ,а те са :
  • Лук нарязан на шайби или полу шайби 
  • Морковчета -нарязани или цели бейби морковчета
  • Чесън -скилидки или цели главички
  • Картофи-А ако са пресни бейби картофки може цели да се сложат.По големите се режат.
  • Бяло вино -2 ч.ч.и 1 ч.ч. вода
  • Подправки и сол на вкус
  • Може да се сложат и домати по желание ,но аз не слагам !
Слагам зеленчуците на дъното и върху тях нареждам месото. Мислех си да го пълня ,но тъй като имах гости ,по лесно е да е предварително нарязано !
Сложих  2-3 с.л. мазнина (олио). А течността гледах да се вижда ,но не и да покрива продуктите !
Имах едни сатленки (това са тънки наденички които са овкусени и понякога навити като охлюв). та тези сатленки ги нарязах и пуснах най отгоре ! Сложих гювеча в студена фурна . Пекох 4-5 часа ,като в началото включих на 200 гр и като мина 1 час намалих на 160гр. Пекох до готовност .



Няма коментари:

Публикуване на коментар