Страници

понеделник, 2 февруари 2015 г.

Сърми с месо и кайма върху зеле !

 Запечено кисело зеленце с месо ,а също и сърми ! Всичко това в тава ! Става много вкусно !
Откакто видях начина на приготвяне на зеле от Лора и Стоян от "Бон Апети" задължително в зелето слагам подправки-чесън,праз или лук,а понякога и от двата . Много подправки ! Аз не запържвам ,а слагам всичко в тава и във фурната ,понякога слагам и фолио ! Може и в гювеч,но тавата е по тънка и става по бързо !



 Ето как бях направила по начина на Лора и Стоян ,пълнено пиле !
http://slavka-kozareva.blogspot.com/2014/11/blog-post_17.html
 А това което сега направих е бързо и лесно ! Нарязах зелето и слагах директно в тавата в която щях да го пека .
  • Добавих чесънче 3-4 скилидки ,праз половин стрък и подправки .
  • Преди да го сложа го изстисках хубаво и долях вода .
Ето моите подправки които си смесвам.Правя си микс и си ги ползвам !
А сърмичките станаха много бързо.
  • За тях е необходимо кайма и месо ,праз,който е пожелание ! И малко ориз за каймата -около 2 с.л.  на 300г кайма.
  • Месо-свинско,пилешко,телешко по желание !
  •  Нарязвам си месцето и праза ето така :

  •  Оформям малки кюфтенца от каймата ,слагам парчето месо и парченцето праз,слагам в листо.

  •   Завивам и слагам върху зелето в тавата !Бях забравил да сложа в сърмичките сланинка (а имах ,но не е задължителна).

Отгоре сложих фолио и пекох до готовност. Сърмичките се бяха зачервили много приятно. Извадих ги и сложих ориз на зелето ,добавих още малко водичка и покрих с фолиото и върнах за да се задуши ориза !








Няма коментари:

Публикуване на коментар