Страници

вторник, 24 февруари 2015 г.

Печени пилешки бон-филенца на тиган !

Отново пилешко с чесново млечен сос ! Но спокойно мога да кажа ,че е аламинут ! И вкусно и засищащо !

  • Без предварителна подготовка ги пекох ,по 2-3 мин. от двете страни ! 
  • Налях чаша прясно мляко,и 1/2 ч.ч. вода.
  • Нарязах 2 скилидки чесън ,сложих пикантни подправки и зелен лук за вкус -едно стръкче (може и сух или праз).
  • Заварих 2-3 мин. ,и воала готово ястие за 10-15 мин.
Сервирах си го с 2с.л. кис.мляко ,което ,обърках със соса ! Няма нужда от допълнително сгъстяване !
Става и със заешко,телешко(говеждо) ,като времето за задушаване е по-дългичко ,и тогава се добавя млякото !

Няма коментари:

Публикуване на коментар