Страници

събота, 21 март 2015 г.

Ориз с кайма !

Често прибягвам до това ястие ,защото става лесно и бързо ! Бързо,бързо,колко да е бързо? Около 30-40 мин.
И това ястие не можах да снимам порция ! :) :)
Имах малко каймица .
 А имах и замразен зелен лук.
Замразени гъби
Замразени пиперки
Каймата не я пържих . Направих я както я правя за мусака. Сложих я в дълбок тиган и налях 1 чаша вода и я разбърках да стане на гъста каша .
Тогава добавих мазнина -4-5 с.л. Веднага добавих и гъбите. Задушавах около 7-8 мин. ,и добавих ориза .
Ако сложа 1 чаша ориз ,слагам 3 чаши вода ! Но водата я добавях постепенно ! Нямах бяло вино ,иначе щях да сложа 1/2 ч.ч. . Когато добавих 3-тат чаша вода ,добавих зеленият лук и пипера. Дори и да са пресни ,пак ги слагам накрая ,за да не се кашнат ! Тогава добавих и 2 с.л. сухо мляко ,защото нямах прясно ! Често ползвам мляко вместо сметана ! По леко е и вкусно ! Подправки ,разбира се има ! Те са по желание !

Няма коментари:

Публикуване на коментар