Страници

вторник, 5 май 2015 г.

Печено агнешко с лапад !

Утре е Гергьовден !!! Редно е да има агнешко ! Моят Георги не е при нас ,но си наготвихме ! Печено агнешко с зелен лук,чесън,лапад ,гъбки и ориз.




Продуктите както се досещате са :
  • Агнешко
  • Лапад-почистен и бланширан.Количеството е по желание и според това каква големина ще е тавата.
  • Зелен лук и зелен чесън -по 1 връзка
  • гъби-по желание.Аз слагам !
  • гьозум (джоджен) -аз това ползвам тази подправка за агнешкото и ярешкото .Другите подправки о солта са на вкус!
  • ориз- около 1ч.ч. 
Първо запекох на сухо с подправки и сол месото . След това полях с бира и маалко мазнина ! Добавих след 10-на мин. зелениите -лапада с чесъна и лука и гъбите ,добавих малко  вода и пекох до готовност ! Като се задушиха зеленчуците,добавих ориза. Вода добавих 2 чаши ,защото имаше бульон.
 Получи се тази вкусотия !

Няма коментари:

Публикуване на коментар