Страници

петък, 19 юни 2015 г.

Пъстърва с доматен сос и лук !

Този път реших пъстървата да е с много лук и доматено пюре.Бях решила да взема някакво свинско,но като влязох в магазина ,видях пъстървата и първото ми решение за вечерята отпадна. Напук на всички правила за храненето сервирах с печени сметанови картофки !


Не използвах много продукти за направата на пастървата !
  • Лук-може и пресен ,но аз използвах сух.Около 3-4 главички
  • Чесънче -нарязано на филийки
  • И доматено пюре 3-4 с.л.-нямах домати консерва ,та затова ползвах дом.пюре
  • Подправки- сол на вкус,девисил и черно пиперче, щипка червено пиперче
  • 1 пресен домат
Наредих изчистената пъстърва(всъщност тя си бе изчистена) в тавичка. Преди да слагам рибата в тавичката я посолявах отвън и отвътре,и поръсвах с черен пипер! Напълних тумбачето и с шайбички лук и чесънче.Сложих по средата доматеното пюре разредено с бяло винце и малко вода. по 1/2 ч.ч. от виното и водата. посолих малко и пюрето и пекох до готовност . А ястието бе готово за около 30 минути !
След като бе готова пъстървата ,сложих и едни пресни картофки да пекна ,които трябваше да са гарнитурка,освен дом. сос.
Картофите ги наредих в тава,полях с олиото-2-3 с.л. ,сложих малко масълце,посолих и поръсих с майорана. Като станаха готови ги обърках с 2 с.л. заквасена сметана.
При нас рибата се сервира много рядко без картофи. та ако и вие обичате ,направете ги ,много са вкусни !





Няма коментари:

Публикуване на коментар