Страници

понеделник, 19 октомври 2015 г.

Печени бутчета на тиган !

Дойде ред и бутчета да направя на тиган! Стават бързичко. Ееее,не за 5-10 мин.,но за около 30-40мин!

Продукти за мариноване на бутчетата и за приготвянето им :
бяло вино-1ч.ч.(може и бира,прясно мляко,или кисело мляко)
1ч.ч вода
1с.л. мед
сол -1ч.л.
червен пипер-1ч.л.
3с.л. олио 2-3 ч.л. масло
гъби-около 300гр
1 глава сух лук
1пиперка
1 картоф-но може и без него
и 3-4 пилешки бутчета
Не използвах много подправки. По горе ги описах. Мариновах бутчетата ,около 10мин. Не подсушавах бутчетата ,а просто ги изцедих с ръка и пекох в тигана .
Накрая на печенето сложих по 1/2ч.л. масло върху всяко бутче !
Като се разтопи масълцето,добавих марината,и 1/2ч.ч. вода.
Добавих всички зеленчуци и задушавах до готовност. Накрая сгъстих с 3с.л. галета!







Няма коментари:

Публикуване на коментар