Глинения гювеч използвам в студените дни по разбираеми причини ! Готви се по продължително във фурната ! Във фризера имам доста зеленчуци : зелен боб,моркови с пипер,нарязани тиквички,нарязан патладжан ,а тази година си сложих и зелен лук !
Няма предварителна подготовка за това ястие освен овкусяването на каймата !
В гювеча слагам всичко наведнаж:
- лук
- моркови
- пипер
- картофи
- тиквички
- патладжан
- може и гъби,грах и др.
- а понякога и домати -консерва
Посолявам ,слагам подправки ( аз си смесвам различни подправки). Най-отгоре слагам кюфтетата в които слагам малко ориз освен подправки. Слагам малко мазнина,ако каймата е мазничка и наливам вода ,но не много ,а леко да се вижда. Тук съм добавила ориз ,но не в началото ,а по някое време вадя гювеча и добавям и връщам обратно !
Гювеча винаги се слага в студена фурна -това е важно !!!!!
Пече се до готовност на продуктите -около 3 часа от времето на включване на фурната !
Няма коментари:
Публикуване на коментар