Продукти:
6 яйца
6 с.л. вода ( топла)
6 с.л. олио
1и 1/2 ч.ч.захар
2 ч.ч брашно ,1 п. бакпулвер
Аромати-ванилия портокалови или лимонови корички ,орехи ,стафиди,локум,парченца шоколад ,те са по желание и на вкус !
Оригиналната рецепта е дори без бакпулвер.
Яйцата се разбиват с прибавяне на постепенно на захарта до побеляване !!!! След това прибавям водата(водата е за по добро разбиване на захарта),олиото и накрая брашното!
Е , с бакпулвер е по лесно !!!
Понякога когато имам малко яйца ,прибавям и 1ч.ч. кисело мляко с ч каф.л. сода в млякото ,а бакпулвера смесвам с брашното !!!
П.С.- Чашите ми са с вместимост 250мл !
Формата преди години намазвах с олио и поръсвах с брашно. Но от известно време ,мажа с масло ,но не разтопено. Вземам едно парченце около една ч.л.и мажа стените ,поръсвам с галета (може и грис ). В краен случай маааалко брашно.
Леко изтупвам и поръсвам със захар.
Слагам сместа ,но преди това съм загряла фурната на 150-160гр.но на долна степен.
Пека до готовност. и само на долно да се пече ,отгоре пак се зачервява. Пробвам с клечка и ако е суха изключвам.
Изчаквам 10 минути след като съм изключила и обръщам,но преди това освобождавам стените внимателно с нож!
Няма коментари:
Публикуване на коментар