Става бързо,но моят съвет е да ги правите като печете месо. Тогава се овкусяват по добре.
И така ,какво е необходимо :
най важното далак ( и бъбреци-има и по големи)
- зеленчуци- ситно нарязан лук ,морков, праз-придава винаги страхотен вкус на ястията-количество по преценка
- подправки -на вкус
- сол-на вкус
А това е печеното ярешко . Когато поомекнаха картофите ги поразместих и сложих далака и бъбречетата. Отгоре ги покрих с картофи за да не изгорят !
Сега малко обяснения как подготвих далака и бъбречетата . С малко остро ножче (по удобно е с малко ножче) направих цепнатина (трябваше да я направя малко по големичка цепката ,ама свърши) . Преди това ги бях посолила и поръсила с подправки.
Приготвих си клечки за зъби (преди съм го шила ,но той мек и става и с клечки) и напълних със зеленчуците които насолих дирекно на дъската .Захванах цепката с клечки и поставих в тавата. По същия начин направи и с бъбреците ,но при тях плънката не се задържа много ,защото както казах бяха много малки !
По горе обясних ,че ги поставих в тавата и ги покрих с картофи и пекох до готовност на картофите!
Ето малко снимки как ги обработих :
Напълних по този начин :
А по този начин затворих цепката. На далака бе по лесно ,защото успях да сложа клечките като "шев".
Малко трудно се поличи с бъбреците .На тях само забучвах клечките да затворя отвора ,защото не бях предвидила да ги пълня !
Малко обяснения и за ярешкото. Винаги когато пека месо в тава първо запичам месото без вода .Така на сухо .
Това може да се прави и на тиган ,но времето е кът и така си го правя от години!
Тук месото си го овкусих с подправки и малко олио за да залепнат подправките (не ,че ще изпадат ,но така реших ). Запекох го ,добавих лук (повечко) и естествено картофи. Това бе желанието на синовете ! Ние с мъжът обичаме с лапад и ориз,нооо ... всичко правим за децата!
Добавих и малко чесънче и гьозумче за вкус !