Страници

вторник, 17 февруари 2015 г.

Таратор от чесън и орехи !

Да това е таратор от чесън и орехи или както го нарича свекърва ми -"чукан чесън " . За зимните и грипави дни е много подходящ  ! А ако не се разрежда като таратор става гъста заливка за риба ,която е мноого  вкусна !!!Но сега ще разкажа как правим това тараторче ,което е и отлично мезе !
 Необходими са:


  •  Чесън -за тази купичка 1 глава
  • Орехи 5-6 ,но и повече да са не е фатално ,дори е по вкусно.
  • Олио - 3-4 с.л. 
  • Сол на вкус
  • Лимон на вкус
  • Средата от 1/2 филийка хляб стрита на трохи
  • Копър по желание 
Чесънът се счуква хубаво на кашица като се добавят и орехите . По време на разбиването се добавят трохите хляб и 2с.л. олио. Добавя се  и по малко водичка ,по няколко с.л. ,за да стане влажна кашицата и да се чука по лесно !
Предполагам ,че може и в чопър или с пасатор ,но и без тях става лесно и бързо ! За 5-8 мин. беше готово.
След като е готово, се добавя лимонов сок на вкус и вода !
А ако се пекнат и филийки .... това количество ,което показвам няма да стигне и за един човек !
Не чакайте ,зима е !  А и за ракийка е супер мезе !

Няма коментари:

Публикуване на коментар