Страници

неделя, 8 февруари 2015 г.

Свински вратни пържоли със сос от бяло вино и гъби !

Много вкусни вратни пържолки със сос от бяло вино и гъби ! Става лесно ! Няма и много за обяснение ! Често прибягвам до такъв сос ,защото такъв се харесва от мъжете .








  • Имах вратни пържоли-на Билата имаше промоция ! Никаква предварителна подготовка не правих ! Както бяха в тарелката ги посолих и поръсих с подправки ! 
  • Запекох ги в тиган ,а през това време нарязах гъби и лук - и зеленчуците сложих в тава .
  • Пържолите ги пекох на силен котлон и като се зачервиха ги сложих в тавата !Докато ги запичах пуснах и 2-3 ситно нарязани скилидки чесън !


  • Налях 1ч.ч. вино и 1ч.ч вода .Сложих и по малко масълце върху тях и пекох до готовност!
  •  Сосчето сгъстих с 2-3 с.л. галета. Просто я сложих ,разбърках и изключих !
  • Може да се сгъсти с 1-2 с.л. брашънце размито с водичка на кашичка.
  • Или да се добави заквасена сметана ,която аз добавям към сос след като изключа ястието !




Няма коментари:

Публикуване на коментар