Страници

неделя, 22 март 2015 г.

Задушено свинско месо с червено вино !

Заедно с карамелизирания лук направих и това месо ! Пепи ,го пържи ,но на ММ му пазя стомаха. И много рядко пържа , Дори кюфтета ги пека в тиган ,или във фурната !
Аз често използвам вино като пека месо ,или правя някакво ястие за което може да се ползва вино !
Месото го мариновах с:
  • 1/2 ч.ч. червено вино ( може и бяло)
  • 1 ч.ч. вода
  • малко соев сос -около 2с.л. 
  • сол на вкус- но не много
Не ползвах други подправки . Държах го около 1 час в марината и като загря тигана сложих месото ,и тъй като ползвах тигана от карамелизирания лук,бе  останала малко мазнина добавих 1-2 с.л. олио.
Задушавах с капак . Ние обичаме месото да е крехко и задушавах на бавен огън . След като извря течността.Извадих месото с решетеста лъжица и сложих в купа с капак за да се запази топло. Ето порцийка с месото ,карамелизираният лук,и малко ориз.
Направих и сос. Към останалия сос от месото добавих вода 1и 1/2ч.ч.вода ,1,2 ч.ч. зелен лук,1 скилидка ситно нарязан чесън ,щипка ,две сол.Като завря водата добавих кашица направено от 2 с.л. брашно ,и 2 с.л. сухо мляко . Бърках с бъркалка докато се сгъсти до нужната гъстота . Ето го сосчето :

 



Няма коментари:

Публикуване на коментар