Какво е необходимо:
Плънка :
- прясно зеле-1-2кг
- кайма-500-600г (по избор-телешка ,свинска или смес)
- лук-1 средна главичка
- чесън-2-3 скилидки
- Домати -1-2 средни (може и консерва) .Аз пропуснах доматите!
- подправки-черен и червен пипер-по 1ч.л.,сол на вкус
- Може и други подправки на вкус
- гъби-около 300-500г
- 1-2 с.л. олио
- 1ч.ч.вода
Тесто е силно казано ,това е смес с гъстотата като кексова.
- 3-4яйца
- 1ч.ч. кисело +1пакетче бакпулвер(по оригинал е кефир)
- 7-8с.л. брашно с връхче
- 1кутийка майонеза(това е по оригиналната рецепта),аз ползвах олио вместо майонеза. Олио 2-3 с.л.
През това време приготвям плънката!
В млякото прибавям бакпулвера (трябва да е в дълбока купа защото шупва). Добавям яйцата и разбърквам. Следват 8-те с.л. брашно. Получава се каша като кексова смес . Една част от нея се сипва в тавичка ,после се слага плънката . Най-отгоре се слага останалата кексова смес !
Пече се в предварително загрята фурна -180-200гр.до зачервяване!
Няма коментари:
Публикуване на коментар