сряда, 23 септември 2015 г.

Печени пълнени камби !

Мммм,дааа продължавам със зимнината аз ! Тези камбички съм ги опитвала преди около 20 години на един Васильовден ! Много ни харесаха !
Правила съм ги веднаж ,защото не са много бързи . А най вече бавното е почистването на камбите !
Искам още в началото на публикацията да уточня ,че печенето не е много ,а колкото  да си сменят цвета и да се смесят подправките !
Обаче, тази година реших да направя ! Защо ли? Защото ги видях от  Илиана от Щъркелово гнездо .
И ги направих !


Направих ги точно както тя ги описва ,с мааалки изменения !
Точни мерки ще се постарая да напиша ! А количеството на един продукт е по желание !



50-55 камбички -Моите бяха малкички,можех да ги претегля,но бе по бързо да ги преброя ! Дори използвах малки чушки ,като гледах да са по месести !
0.700кг моркови
1.5-2 кг прясно зеле
1 връзка магданоз
чесън 2 главички
3-4 с.л. олио
3-4 с.л. сол
1-2 с.л. захар
5-6 с.л. оцет на буркан
по 2 аспирина на буркан
Като подправки това използвах ,но ако имах щях да сложа целина(кервиз). Черен пипер и бахар нарочно не сложих ,но може да се сложат 5-6 зърна черен пипер и по 1-2 зрънца бахар !
След като си почистих камбичките ги наредих в тава :
Но без плънката от зеле и моркови. Леееекинко посолих всяка камбичка с малка щипка сол и захар и полях с 1-2 с.л. олио. Сложих тавата в предварително загрята фурна на 100-120градуса!
Пекох около 30 минути ,като проверявах дали са поомекнали.
През това време настъргах морковите на едро ренде и нарязах зелето. Постарах се да е на тънки ленти.
Тази смес посолих с 2-3 щипки сол и 2 щипки захар.
И докато омекнат камбите солта и захарта се смеси със зелето и морковите!
На мен ми бяха казали рецептата като се пълнят веднага камбите , и заедно със сместа да се пекат. Но така  както сега ги направих е по добре ,защото камбите омекват леко и се пълнят по лесно и поемат повече смес !
Нарязах и скилидките чесън и мазданоз !
Когато омекнаха камбичките ги напълних с морковите и зелето. Полях отново с 1-2 с.л. олио и пекох около 10-15 мин.!
Илианка съветва да се загреят бурканите .но аз не го направих.
Предварително сложих на дъното на всеки буркан по 2 стрити аспирина и по 5-6 с.л. оцет!
Сложих и малко смес от магданоз и чесън!
Бързичко нареждах камбите и поръсвах с магданоза!
Помагах си с лъжица и щипка за пълненето. Не се пълнят всички буркани наведнаж ,а един по един за да се запечатват веднага
 Ако случайно изстинат камбите ,могат да се загреят на слаба фурна.
 От това количество напълних 3 буркана от 800мл и 3 от 720мл !
Веднага ги обръщах и завивах с кърпа !
Тук са наредени веднага след пълненето и обърнати. Все още не са си отделили сос. Ако случайно в тавата има сосче ,налейте го в бурканите !
2-3 дена се обръщат от време на време!
Остана ми доста смес от морковите и зелето,затова в началото писах ,че количеството е по желание.
Без да се двоумя,напълних 2 буркана от 720мл със сместа и сложих по 2-3 камбички на буркан.
Двете бурканчета от края са със морковите и зелето!
Сместа ми бе в тава ,и тъй като имаше сол и захар ,полях с 1-2 с.л. олио и сложих във фурната за 10мин. Напълних бурканите ,като им сложих по 2 аспирина и по 5 с.л. оцет.Запечатах и обърнах !

Няма коментари:

Публикуване на коментар