неделя, 4 януари 2015 г.

Вратни свински пържоли с винено гъбен сос и боровинков сос !

От няколко години купуваме свинско ! За Н.Г. купих вратни пържоли . Бяха разкошни . Вечерта  на 30.12 ги посолих ,наръсих с мааалко подправки ,сложих ситно нарязан лук между тях и полях с вино !
 На другия ден само почистих от лука,леко изцедих и наредих в тава като сложих малко мазнина ,защото пържолките са шаренки !
Пекох ги до готовност ! А сосовете направих в тефлонов тиган ! Този път нямаше сметана ,че мъжът ми пожела сос да е без сметана.

Сосчетата ги направих като към марината която направих на пържолите ,добавих лук,праз,гъби,подправки и добавих и маааалко брашно (1с.л. ) за сгъстяване! Това е за винено гъбения сос !
 Отделих малко от този сос и сложих към него боровинки (замразени и малко замразен боровинков сос) .
 Пържолките ги мариновам ,завивам със стреч-фолио и държа на студено до приготвянето им ! пека ги с много малко мазнина ,защото тавата ми е с керамично покритие и не залепват !


Няма коментари:

Публикуване на коментар