Даааа,мусака в тенджера !Става по бързо от класическата ! То всъщност продуктите са същите :
картофи
лук-сух или зелен,а понякога ползвам и праз
подправки
кайма
сол на вкус
домати консерва -понякога не слагам
олио
Заливка няма и много ясно защото е в тенджера ! Когато и големият ми син бе с нас като ученици все искаха да има правя мусаката в тенджера. А аз се сещах ,че когато майка ми правеше мусака със сестра ми нямахме търпение да се запече заливката !
Задушавам лука с морков(понякога слагам и пиперка и гъби )3-4 мин и добавям нарязаните на кубчета картофи. Каймата я разреждам с вода да стане като каша и добавям към карофите ,слагам малко домати консерва ,подправки ,олио и варя до готовност. 3-4 минути преди края
на готвенето слагам малко чубрица .
Няма коментари:
Публикуване на коментар