петък, 10 октомври 2014 г.

Маринована бамя !

Маринованата бамя я правя като маринованите краставички.
И все пак ще опиша как я правя .Първо я почиствам и измивам и заливам със солена вода да постои 2-3 часа . Или го правя вечерта и сутринта слагам в бурканчета .




  Ето какво е нужно:
  • 2.5 кг бамя
  • сол-1/2ч.л. на едно бурканче
  • захар-1/2ч.л.на едно бурканче
  • черен пипер-4-5 зърна на едно бурканче
  • копър-1 малка клонка
  • 2 глави лук нарязан на шайбички
  • хардал- 1 каф.л.
  • оцет-на бурканчетата от 0.300мл сложих 3 с.л. ,а на тези от 0.500мл 6 с.л. .
  •  бахар ,но по малко - зависи от големината на буркана ,на големи буркани от 0.800 мл 2 зрънца ,а на по малките по едно зрънце
Използвах бурканчета от ,500 мл и 0.300 мл.Първо сложих оцета - на бурканчетата от 0.300мл сложих 3 с.л. ,а на тези от 0.500мл 6 с.л. . Ама да си призная ,че ги слагах на око !
Долях с вода ,запечатах и ги заварям 3-5 мин .

1 коментар:

  1. Здравейте, с толкова кратка стерилизация, нямали ли сте проблем? Повечето рецепти са с аспирин, та търся без.

    ОтговорИзтриване