И все пак ще опиша как я правя .Първо я почиствам и измивам и заливам със солена вода да постои 2-3 часа . Или го правя вечерта и сутринта слагам в бурканчета .
Ето какво е нужно:
- 2.5 кг бамя
- сол-1/2ч.л. на едно бурканче
- захар-1/2ч.л.на едно бурканче
- черен пипер-4-5 зърна на едно бурканче
- копър-1 малка клонка
- 2 глави лук нарязан на шайбички
- хардал- 1 каф.л.
- оцет-на бурканчетата от 0.300мл сложих 3 с.л. ,а на тези от 0.500мл 6 с.л. .
- бахар ,но по малко - зависи от големината на буркана ,на големи буркани от 0.800 мл 2 зрънца ,а на по малките по едно зрънце
Долях с вода ,запечатах и ги заварям 3-5 мин .
Здравейте, с толкова кратка стерилизация, нямали ли сте проблем? Повечето рецепти са с аспирин, та търся без.
ОтговорИзтриване