Често използвам млечен сос,но за пържен пипер за първи път ! Правила съм млечен сос ,когато правя пълнен пипер с кайма и ориз ! Но Ралица Николаева показа тези чушки в групата ми "Кулинарни фурии ,и аз веднага ги направих !
След като опекох и обелих пипера,го набрашних и изпържих.При последното изпържване(пържих го на два пъти ), добавих нарязани скилидки чесън.
Прехвърлих всичкия пипер в тигана ,поръсих с сол на вкус,малко червен пипер. Налях прясно мляко.
Но не прецених ,че от брашното соса ще се сгъсти ,та добавих още ! Не съм слагала допълнително брашно.просто брашното в което се овалват чушките е напълно достатъчно !!! Поръсих с магданозче и малко сиренце !
Не пиша мерки и количество ,защото всичко бе "на око" !
Подправките са по желание !
Няма коментари:
Публикуване на коментар