Признавам си ,че в началото не правех вкусно спагетите. По точно е да кажа варенето им. Много подценявах това ,че им трябва малко варене и най вече охлаждането им с вода веднага !
Ето ги днешните спагети :
Не съм открила топлата вода -както има народна приказка,но ще кажа как ги приготвям. Първо си приготвям плънката.
Аз не запържвам . Ееее,има случаи когато го правя,но ако има възможност го избягвам. Тук майсторите могат да ме критикуват,но ви уверявам ,че приготвена и по този начин каймата пак е вкусна !
- кайма-околко 200-300гр
- лук 1 средна глава-може и зелен
- гъби
- 1 малък домат
- подправки -сол,червен пипер .Други пикантни подправки не слагам ,заради мъжа ми ,че е зле със стомаха .
- олио 2-3с.л. 2-3 клонки магданоз
Добавям гъбите и пипера ,и готвенето продължава около 5-7 минути. Магданоза слагам след като съм свалила от огъня
Изсипвам плънката в купа :
В същия съд веднага правя доматеният сос. За него използвах малко продукти:
- 2-3 средно големи домата
- червен пипер
- 2-3 с.л. олио
- сол на вкус
- захар-1-2 щипки
- 2-3 клонки магданоз
Мислех да пасирам ,но нямах време.
Докато приготвях соса ,сварих спагетите. Сварих 1 пакет спагети. Сложих около 2-3 литра вода.
Спагетите ми бяха един пакет. Водата посолих с 1с.л. сол.
Преди време слагах олио във водата докато варих,така бях чувала за да не се слепват. Но вече не го правя.
Просто след като сложа спагетите ,поразбърквам и оставя да поврат 2-3 минути.
Оставям ги за 1-2 минути в горещата вода и тогава ги поливам със студена вода за да ги охладя! И след това ги слагам в купа !
Получиха се вкусни спагети !
Няма коментари:
Публикуване на коментар