Утре е Гергьовден !!! Редно е да има агнешко ! Моят Георги не е при нас ,но си наготвихме ! Печено
агнешко с зелен лук,чесън,
лапад
,гъбки и ориз.
Продуктите както се досещате са :
- Агнешко
- Лапад-почистен и бланширан.Количеството е по желание и според това каква големина ще е тавата.
- Зелен лук и зелен чесън -по 1 връзка
- гъби-по желание.Аз слагам !
- гьозум (джоджен) -аз това ползвам тази подправка за агнешкото и ярешкото .Другите подправки о солта са на вкус!
- ориз- около 1ч.ч.
Първо запекох на сухо с подправки и сол месото . След това
полях с бира и маалко мазнина ! Добавих след 10-на мин. зелениите -лапада с чесъна и лука и гъбите ,добавих малко вода и пекох до готовност ! Като се задушиха зеленчуците,добавих ориза. Вода добавих 2 чаши ,защото имаше бульон.
Получи се тази вкусотия !
Няма коментари:
Публикуване на коментар