четвъртък, 2 юли 2015 г.

Шницел върху зеленчуково канапе "Роси"! !

Шницел върху зеленчуково канапе. Това ястие го предложи Роси от "Кулинарен елексир" в една група. Та и затова така го нарекох. Имам навик ястията да ги наричам на тези които са ми ги казали . А и в тефтерите ми почти всички са така записани !
От доста време се каня да го направя и днес ми се отдаде възможност да го приготвя ! В това напрегнато време ,макар ,че не работя ,гледам да правя по лесни неща ! А то е лесно и става сравнително бързичко. А ММ(моят мъж ) много го хареса. И как няма то наистина е вкусно !!!
 Аз използвах за това ястие следните продукти :
  • кайма около 500г
  •  патладжан 2 (и 2 за ветрило)
  • домати3-4
  • лук 2 глави нарязани на шайби
  • кашкавал -около 40-50 г или други сирена
  • средата на 1 филия ,или 2-3 с.л. галета и 1 яйце за овкусяване на каймата
  • подправки на вкус
  • 1-2 връзки зелен лук
Първо обелих патладжана и го нарязах на кръгчета и го посолих. Всеки знае ,че това се прави за да се махне горчивината на патладжана! А другия начин е да се сложи патладжана в солена вода !
 Овкусих каймата (Овкусявам я като слагам сол, като внимавам че готовата е солена,добавям чубрица,1 яйце,2 с.л. галета и лук-тук сложих зелен.И си слагам от подправките които аз си правя !), и наредих патладжаните в тава за печене.
Може да се ползват и картофи като канапе или тиквички. Аз обаче нямах време за обработка на картофите ,защото по съвет на Роси ,те трябва да се бланшират 1-2 мин в солена вода !
Патладжаните аз ги беля ,защото така ги харесваме,но направих една грешка ,че ги нарязах тънки . Дебелината трябва да е около 1см ,защото при обработка се свиват.
Наредих ги 2по 2 стъпаловидно:
За 4 -те купчинки използвах 2 патладжана,а останалите 2 направих като ветрило !Върху купчинките сложих оформеното кюфте .
А между нарезите на целите патладжани сложих кайма и шайби лук.
Поръсих с галета,полях с 2-3 с.л. олио и сложих да пека.Когато се опекоха извадих тавата ,наредих по едно кръгче домат и поръсих със сирене и кашкавал. Тавата я върнах във фурната ,но бе изключена . Използвах температурата на загрятата температура за да се разтопи кашкавала !
А ето и порцийка от реденият патладжан.

Имам списък с блогове които следя и от които черпя идеите си . Там има линк към блога на Роси !
http://kulinarenelixir.blogspot.com/

Няма коментари:

Публикуване на коментар