Имаше на Билата доста големички гъби и си взех ,еее по точно купих ! Ето как ги направих :
- Гъби ,които да са по големички защото се свиват при обработка !
- Сирена-топени триъгълни сирена ,три броя ми стигнаха за 5 гъби. кашкавал и обикновено сирене.
- Бяло вино - не е задължително ,но аз имам и ползвах 5с.л.
- Прясно мляко 5с.л.
- Масло 1с.л.
- Сол и подправки на вкус-аз използвах магданоз,шафран, щипка червен пипер и щипка черен пипер .
- 1 скилидка чесън
Първо запекох гъбите на сухо от двете страни по 1-2 минути . После ги поръсих със сол и ги обърнах още 1-2 пъти. От солта те си пуснаха сос и тогава добавих маслото и бялото вино. Добавих и чесъна -ситно нарязан. Докато се задушаваха започнах да ги пълня със сирената. Сложих от триъгълните сирена -накъсани на парчета и кашкавал ситно нарязан. Налях и прясното мляко и малко водичка .В соса пуснах и от сирената . Сосчето вря около 1-2 мин и изключих котлона .
Преди да ги извадя настъргах обикновено сирене и поръсих с щипката черен и червен пипер ,и поръсих с магданоз !
А тук към тази връзка показвам гъби които правих през зимата ,вижте и този начин !
http://slavka-kozareva.blogspot.com/2015/01/blog-post_24.html
По който и начин да се приготвят стават вкусни !
Няма коментари:
Публикуване на коментар