вторник, 21 април 2015 г.

Запеканка с лапад и дреболии!

Направих си една запеканка от лапад с дреболии !!! Ето я :
Лападът ми е замразен ! Имам още,защото само аз го ям ! От време на време и  ММ (моя мъж) !
Обяснявала съм как обработвам лапада. не го размразявам напълно ,а като отпусне ,го режа,по точно стържа с ножа.
Сложих го директно в тава ,добавих сух лук ,че нямах зелен! Имах агнешки дреболийки (черен и бял дроб) ,също замразени . И прибавих и тях ! Сложих водичка и малко мазнина и задуших на котлона ,за да омекне лукът ! Това го правя и във фурната ,но тя бе заета и за по бързо  сложих тавата на котлона !
Преди да сложа да се пече , добавих извара (може и сирене) ,подправки (микса който си правя),сух девисил.
И тъй като лука омекна ,направих заливка : кисело мляко и 3-4 яйца ,понякога слагам и прясно мляко ,но тогава увеличавам яйцата.
Запекох до сгъстяване и зачервяване на сместа !!! Гарнирах си порцията с кисело млекце !

Няма коментари:

Публикуване на коментар