четвъртък, 16 октомври 2014 г.

Наполеонки ( Кремки) !


Наполеонки ! Вече не ги срещам да се предлагат по магазините ,а преди години бяха хит ! Из групите се прави торта "Наполеон". Днес реших да направя тези "Наполеонки" .Много я харесаха мъжете ! Ето какво е необходимо:
Бутер тесто-този път ползвах замразено на "Клевър"
Крем Ванилия -домашно приготвен ,но не е задължително .Просто на нас ни е любим ,а вие ползвайте какъвто искате.
Пудра захар за поръсване.
Внимателно разгънах тестото което оставих да се размрази ,но да е леко твърдо.отрязах един правоъгълник колкото таблата ми ,а останалото ,на правоъгълници и квадрати. Пекох на 200градуса в предварително загрята фурна ,на най-долната степен на решетката.Хубаво е да изстине в печката ,но аз нямах време и съвсем леееко спадна ,но не бе фатално ! Както се знае това е многолистно тесто . Леко надигнах горния край на парчетата и напълних с крем. Оставих и изрезките които опекох и натроших почти веднага за да ги използвам за поръсване.
Малките наполеонки просто ги овалях в трохите. Ето ги и тях !
















Толкова хубаво се е издуло! Както казах просто го напълних с крем като надигнах горната част от платката !
На долната снимка съм показала как съм нарязала малките парчета.
Преди години попаднах на една демонстрация в Пловдив на панаира ,на щанда на производители на бутер тесто ,ама сега не помня коя фирма ! Та гледах как го обработват . Бяха като магьосници ! Обясниха ,че трябва да се реже с много остър и тънък нож ! И трябва като се размрази да е твърдо тестото ,а не да е меко и да се пече на силна фурна .







1 коментар:

  1. В Пловдив и региона се продават, дори има пакетирани по 1 бр.Ови и сари е фирмата.

    ОтговорИзтриване