неделя, 21 септември 2014 г.

Супа от дреболийки !

Времето за топлите супи и ястия дойде. Нашето семейство обичаме супичките ! Тази която сега представям е от ярешки дреболийки ,които са предварително сварени и замразени !
Не ги размразявам предварително а наливам необходимото количество вода ,слагам сол и добавям твърдите зеленчуци- лук и морков.
След като омекнат зеленчуците слагам малко картофи нарязани на малки кубчета . Заедно с тях добавям замразени пиперки ,които са ми предварително нарязани.
Съжалявам ,че не добавих и  малко зелен лук от който също имам замразен !
Това е !
Когато пека пиле и и от него използвам само бутчетата и крилата ,останалата част я варя ,обезкостявам и замразявам !
 Ако имам място си замразявам и бульон !
Застройката ! Правила съм и без застройка ,но тогава не я харесваме ! Описала съм я в пилешката супа ,но пак ще споделя !
 Правя я по 2 начина. Но  започвам с по лесния и бърз начин ! За него трябват:
1 или 2 жълтъка-зависи от количеството
3-4 с.л. кисело мляко
1-2 с.л. брашно
Разбива се застройката и малко преди да се изключи супата се разрежда с бульон и се прибавя с разбъркване .Оставя се да поври 2-3 мин ,малко гьозум за агнешка или ярешка супичка !
На пилешката слагам магдоноз!
Вторият начин е от същите продукти ,но единствената разлика е ,че се слага цяло яйце!!!
На тази слагам и малко водичка и 1 с.л. оцет или малко лимон,разбивам и я варя с непрекъснато бъркане,а после я разреждам с бульон от готовата супа и я прибавям ! Този начин го правя ако няма за какво да използвам белтъка. Него съм го научила от главната готвачка на дома за сираци където работех около 2 години!


Ето я и топлата супичката !

Няма коментари:

Публикуване на коментар