- Взимам един буркан-задължително сух ! Големината е по избор !
- Слагам 1 или 2 яйца ,слагам 1 или 2 щипки сол,лимонов сок -с него вкуса е по хубав ,но може и лимонтозу, настъргвам главичка лук,понякога слагам и 1-2 скилидки чесън .
- Наливам олио до средата на буркана.
- И започвам пасирането !
- Слагам пасатора на дъното на буркана и започвам леко и бавно да го изтеглям на горе с леко въртеливи движения ! Понякога карам някой да ми държи буркана ,защото ми е по лесно !
- След като се захване, пасирам хубаво докато се усвои цялата мазнина . Хубаво е яйцата да са темперирани на стайна температура!
четвъртък, 12 февруари 2015 г.
Домашна майонеза
Маойнеза - и двамата ми сина обичат . Скоро не съм правила ,но днес ще опиша как я правя ! Ето как аз правя класическата майонеза :
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар