Откакто видях начина на приготвяне на зеле от Лора и Стоян от "Бон Апети" задължително в зелето слагам подправки-чесън,праз или лук,а понякога и от двата . Много подправки ! Аз не запържвам ,а слагам всичко в тава и във фурната ,понякога слагам и фолио ! Може и в гювеч,но тавата е по тънка и става по бързо !
Ето как бях направила по начина на Лора и Стоян ,пълнено пиле !
http://slavka-kozareva.blogspot.com/2014/11/blog-post_17.html
А това което сега направих е бързо и лесно ! Нарязах зелето и слагах директно в тавата в която щях да го пека .
- Добавих чесънче 3-4 скилидки ,праз половин стрък и подправки .
- Преди да го сложа го изстисках хубаво и долях вода .
А сърмичките станаха много бързо.
- За тях е необходимо кайма и месо ,праз,който е пожелание ! И малко ориз за каймата -около 2 с.л. на 300г кайма.
- Месо-свинско,пилешко,телешко по желание !
- Нарязвам си месцето и праза ето така :
- Оформям малки кюфтенца от каймата ,слагам парчето месо и парченцето праз,слагам в листо.
- Завивам и слагам върху зелето в тавата !Бях забравил да сложа в сърмичките сланинка (а имах ,но не е задължителна).
Отгоре сложих фолио и пекох до готовност. Сърмичките се бяха зачервили много приятно. Извадих ги и сложих ориз на зелето ,добавих още малко водичка и покрих с фолиото и върнах за да се задуши ориза !
Няма коментари:
Публикуване на коментар