Супичката е от обезкостени пилешки бутчета .
- Сложих в тенджера месото ,заедно с лук 2 главички за да поври.Добавих и сол .
- Като омекна месото го извадих да изстине за да го нарежа .
- Докато изстиваше ,нарязах 3 средни картофа и 2 шепи нарязани гъби .
- Прибавих нарязаното месо и варих до готовност на картофите и гъбите .
- Сложих и 1 каф. ч.ориз.
- Този път пропуснах морковите ,че моя мъж не ги обича много.
- Подправките са по желание !
1 вариант :
1 или 3 жълтъка (зависи от количеството на супата)
2-3 с.л. кис.мляко
1-2 с.л. брашно
Всичко се обърква на гладка кашичка и ако е нужно се добавя мааалко вода.Разрежда се с бульон от супата и веднага се добавя към супата !Оставя се да поври 2-3 минути със супата заради брашното . Почти винаги слагам ,защото то придава плътност на супата !
2 вариант:
Този вариант е с цели яйца ,ако нямате какво да правите белтъка !
1-2 яйца
3-4 с.л. кисело мляко
2-3 с.л. брашно
вода за разреждане за да стане на кашичка с гъстота на кексова смес
няколко капки оцет или лимон
След като е готова сместа се сгъстява с непрекъснато бъркане на огъня. Тази застройка може да се прави и докато се приготвя супата. Без да се изчаква да изстине се разрежда с бульон от супата и като се разреди се добавя към супата.Тази застройка няма нужда да ври със супата ,защото самата тя е варена застройка !
Няма коментари:
Публикуване на коментар