Много вкусни вратни пържолки със сос от бяло вино и гъби ! Става лесно ! Няма и много за обяснение ! Често прибягвам до такъв сос ,защото такъв се харесва от мъжете .
- Имах вратни пържоли-на Билата имаше промоция ! Никаква предварителна подготовка не правих ! Както бяха в тарелката ги посолих и поръсих с подправки !
- Запекох ги в тиган ,а през това време нарязах гъби и лук - и зеленчуците сложих в тава .
- Пържолите ги пекох на силен котлон и като се зачервиха ги сложих в тавата !Докато ги запичах пуснах и 2-3 ситно нарязани скилидки чесън !
- Налях 1ч.ч. вино и 1ч.ч вода .Сложих и по малко масълце върху тях и пекох до готовност!
- Сосчето сгъстих с 2-3 с.л. галета. Просто я сложих ,разбърках и изключих !
- Може да се сгъсти с 1-2 с.л. брашънце размито с водичка на кашичка.
- Или да се добави заквасена сметана ,която аз добавям към сос след като изключа ястието !
Няма коментари:
Публикуване на коментар