Празнувахме по съседки и наблегнахме на Трифон Зарезан !!! Заекът бе от едната съседка ,но аз го приготвих ,тъй като тя не можа да присъства !
Нямаше предварителна обработка на месото ,само го нарязах на порции и намазах с малко мазнина и поръсих с моя микс от подправки! Само се изисква време за подготовката на продуктите ,а те са :
- Лук нарязан на шайби или полу шайби
- Морковчета -нарязани или цели бейби морковчета
- Чесън -скилидки или цели главички
- Картофи-А ако са пресни бейби картофки може цели да се сложат.По големите се режат.
- Бяло вино -2 ч.ч.и 1 ч.ч. вода
- Подправки и сол на вкус
- Може да се сложат и домати по желание ,но аз не слагам !
Сложих 2-3 с.л. мазнина (олио). А течността гледах да се вижда ,но не и да покрива продуктите !
Имах едни сатленки (това са тънки наденички които са овкусени и понякога навити като охлюв). та тези сатленки ги нарязах и пуснах най отгоре ! Сложих гювеча в студена фурна . Пекох 4-5 часа ,като в началото включих на 200 гр и като мина 1 час намалих на 160гр. Пекох до готовност .
Няма коментари:
Публикуване на коментар