четвъртък, 19 март 2015 г.

Кебап в кесия - (пакет от хартия) !

Аз го нарекох -Кебап в кесия ! Благодарна съм ,че в групата на "Кулинарните фурии " се създаде едно местенце ,където освен ,че споделяме всекидневната си храна за нашите семейства ,споделяме своите радости ,ииии понякога неуспехи ,но и спокойно искаме съвети ,без да има опасност някой да отправи обиди !
Отплеснах се доста . Това ястие го показа Снежа Костова . И веднага реших да го направя ! Ето го моят вариант :

Обачееее, реших да се поровя малко и изобщо не се учудих ,че ми излезе рецепта на Пеп4о -"Храна за моите канибали" . Не я познавам лично ,но се оказа ,че с моя мъж са от един край . Имах честта да се запозная в кулинарните групи които посещавах ,преди да направя ,моята ! И ето нейният вариант ! А той е с глиганско месо ! Не се учудвайте ,тя си има ловец !
http://pep-4o.blogspot.com/2013/02/blog-post_13.html
 Какво използвах : Четох ,че трябвало да бъде с агнешко ,че е такъв оригиналът,ама няма да досаждам в обяснения  ! Еее,да ама не ! Аз импровизирах :
  • Месото ми е свинско-имах и колкалчета ! Около 0.500кг
  • Зеленчуци- сух лук,малко праз,3-4 средни картофа,3-4 бейби моркова(те са ми замразени ,но са истински-домашни) ,малко замразени пиперки и малко гъби.
  • Подправки -не ги пиша ,защото всеки си има вкус
  • сол на вкус и олио,около 5-6 с.л. 
  • 1/2 ч.ч. бяло вино и 1/2 ч.ч. вода
Рядко запържвам ,но този път запържих всичко по -малко. Започнах първо с месото. Запържих го до леко зачервяване и го извадих.

После запържих сухият лук с морковите и гъбите. Преди да ги извадя и тях ,добавих праза. И след като ги извадих сложих картофите.
След това върнах месото със зеленчуците и добавих течностите -водата и виното!

Приготвих си тава ,в която да сложа пакета (кесията,фишека ) в който сложих месото със зеленчуците ! Направих малко сложно пакета ,но пък се получи хубаво.

Първо си отрязах едно парче от домакинска хартия и прегънах на две !
 После ,макар че дъното бе цяло ,прегънах 2 пъти ! Прегънах по същия начин и страничните краища ,но с 3 прегъвки .

Двата долни ъгъла прихванах с кламери
Сложих пакета в тавата ,и отворих внимателно пакета и насипах сместа . Сипвах я с решетка и не сложих соса ,но следващия път ще го сложа . Опасявах се да не изтече ,но не изтече нищо ,така ,че винаги е хубаво като има сосче !
Пиперките както казах ми бяха замразени ,и тях винаги ги слагам накрая ,за да не се кашнат!
А тук за да го завържа с нещо използвах едни телчета с хартия ,които са от купешки пликове за печене ! Сложих пакета и пекох 40 мин . Но и 30мин ще са достатъчни ,защото месото ММ каза ,че е малко сухичко и препечено . Все пак за първи път го правя ,но се получи голяма вкусотия ! Горещо ви я препоръчвам! 

Ето как изглежда току що извадения пакет !

Тук направих разрез на кръст върху пакета ,и леко прегънах 4-те краища .
Естествено сервирах порцийка
А остатъка поднесох за допълнително в пакета !
Много идеи ще намерите в групата "Кулинарни фурии" ,не само от мен ,а и от всички ,които са в нея !












Няма коментари:

Публикуване на коментар