Аз често използвам вино като пека месо ,или правя някакво ястие за което може да се ползва вино !
Месото го мариновах с:
- 1/2 ч.ч. червено вино ( може и бяло)
- 1 ч.ч. вода
- малко соев сос -около 2с.л.
- сол на вкус- но не много
Задушавах с капак . Ние обичаме месото да е крехко и задушавах на бавен огън . След като извря течността.Извадих месото с решетеста лъжица и сложих в купа с капак за да се запази топло. Ето порцийка с месото ,карамелизираният лук,и малко ориз.
Направих и сос. Към останалия сос от месото добавих вода 1и 1/2ч.ч.вода ,1,2 ч.ч. зелен лук,1 скилидка ситно нарязан чесън ,щипка ,две сол.Като завря водата добавих кашица направено от 2 с.л. брашно ,и 2 с.л. сухо мляко . Бърках с бъркалка докато се сгъсти до нужната гъстота . Ето го сосчето :
Няма коментари:
Публикуване на коментар