неделя, 23 ноември 2014 г.

Медени ябълки в кошнички !

Правих поредното сладко изкушение от ябълки ! Този път в кошнички от готови кори за баница! Мога да кажа ,че става бързичко. Ееее ,не за 5-10 мин. Ето как го направих! и какво е необходимо :
5-6 ябълки + още 1 за оформяне на розички
орехи -или други ядки
мед 5-6 с.л. (може и захар )
масло 1с.л.+ още1с.л. за мазане
1ч.л. канела
малко сухо мляко или 5-6 с.л. прясно мляко или просто водичка ,а защо не и малко бяло вино или ром ,коняк . С една дума каквото имам в момента това слагам !
5-6 ч.л. грис ( ползвах пшеничен)
локум
3-4 листа кори за баница
Тези продукти са достатъчни за 8 кошнички в по големичките купички за крем карамел.
Ето го го това сладкишче !















Първо си направих кошничките като си нарязах квадрати от корите за баница. На кошничка се слагат 3-4 листа ,не по малко ,защото сместа ако е малко по редичка ще попие което не е фатално ,но по трудно ще се сервира !
Мажа съвсем леко формите и самите квадрати. Слагам 3-4 квадратчета като разминавам връхчетата!













Слагам ги във формичките и ги запичам до леко порозовяване.



Слагам сместа. А тя е направена като нарязвам обелени ябълки добавям меда,маслото ,сухото мляко,канелата и орехите. задушвам до омекване на ябълките и добавям 6-те ч.л. грис. Ако нямам грис в момента не слагам течност !
От една цяла ябълка която не я беля,режа на 4 и с белачката си режа парченца и оформям нещо като роза! Това с розичките го видях от Йоли,а тя бе правила пай ! От време на време надничам в блога и ! Харесват ми нещата и ! Запичам ги колкото да омекнат розичките . Като изстинат поръсвам с пудра захар и ги хапваме ! Понякога почти топли !


Няма коментари:

Публикуване на коментар