При всяко правене на бисквитена торта ми остава крем и го разсипвам в купички и така имам 2 десерта ! Днес пак ми остана крема като накрая сложих и малко какао. В крема сложих смлени орехи,кокос и овесени ядки !
Ето как си правя крема ,макар че го описвам на всички торти :
1 л прясно мляко
захар 1ч.ч (ползвам чаша от 250мл)
прахче ванилия
брашно 7-8 с.л.
5-6 яйца
1-4 пълни с.л. масло или
маргарин и др. аромати по ваше желание.
Към свареното и подсладено мляко
прибавете кашичка с непрекъснато разбиване на бавен огън .
Сместа за
кашичката е от :жълтъците , брашно и вода .Сместа я правя гъста като за палачинки.Понякога я минавам през по широко сито за да стане още по гладка .
Прибавяйте бавно с непрекъснато бъркане . След
пълното прибавяне може да усилите огъня ,но без да спирате бъркането
.Когато е готов крема веднага след свалянето прибавете маслото и
бъркайте до пълното му поемане от сместа. Сложете стреч-фолио върху
крема за да не хване коричка и да не се налага да го бъркате от време на
време за тази цел.
Ако желаете разбийте белтъците на сняг със захар-може
и пудра или на кристали . По една с. лъжица на белтък.Прибавете малка
щипка сол и няколко капки ябълков оцет или лим. сок за по добро
разбиване.
След като е изстинал млечния крем смесете с белтъците.
На този крем не слагах белтъчен крем !
Няма коментари:
Публикуване на коментар