Ориз на тава с пилешко и малко зеленчуци. Естественно ,че трябваше пак да се готви и бях купила едно пиле . Уж го избрах да е по големичко ,ама не -минах се . Е не е болка за умиралка и него го наготвих !
Отделих си бялото месо от гърдите за мен . а останалото го разфасовах.
Какво е необходимо ? Нищо по различно от нещата които използвам всеки път :
- пилешко 9 използвах бутчетата и крилцата, и част от фенера
- ориз 1/2 ч.ч.
- лук
- моркови
- праз
- подправки -по избор и на вкус
- бира 1ч.ч.-
- вино 1/2ч.ч.
Наредих месото в тава ,а ориза добавих в тигана със соса налях и виното и оставих да поеме ,ей така без да ври ,защото бе горещ соса. Пък и не бързах. Като пое малко от течността ,добавих и нарязания праз и разпределих върху месото. Налях вода колкото да покрие леко ориза и сложих във фурната .
Няма коментари:
Публикуване на коментар