Направих и тиквички с течна панировка,която ще опиша по надолу! И те стават много вкусни !
А панировката я направих по 2 начина!
Едната е като сложих съставките за паниране в различни купички . Съставките за панировката са :
брашно(в него слагам мааалко сол)
яйце
галета
Показвам на снимката как го правя. Първо овалвам в брашно ,после ги слагам в яйце,а после в галета.
Нареждам в тава която леко намазнявам.
След като ги наредя поливам с 3-4 с.л. мазнина ! Пека до получаване на хрупкава златисто-червена коричка!
Много са вкусни със сос. него го направи малкият ми син.
Соса е от смесени майонеза,кисело мляко и чесън,подправени с копър.
Тъй като ми свърши галетата,направих течна панировка и останалите ги направих с нея ! И те станаха вкусни !
А течната панировка направих от:
2-4 яйца (панировката я правих на два пъти)
брашно-2-4с.л.
подправки и сол на вкус
Може да се сложи и малко бира по желание или щипка сода в 2с.л. кисело мляко
Аз не сложих мляко и сода или бира.
Потапям тиквичките в панировката и нареждам . после като се опекат ги разделям с нож или с вилица.
Тези са с течната панировка :
И накрая да не забравя ето как правя соса : http://slavka-kozareva.blogspot.com/2015/06/blog-post_15.html
Няма коментари:
Публикуване на коментар