Нямах намерение да правя ,но моя мъж попадна на една публикация на Ивана Кръстева ,та дори ми я сподели на стената ! Мисля ,че нейното бе пълнена питка. Обаче добре ,че са групите . Обмислях по едно време дали да не направя днес и като видях публикация на Снежито в "Кулинарните фурии" ,отидох и купих хляб. Нямаше друго подходящо на Билата ,а тя е по близо до нас ! И го направих ! Както тя сподели ( Снежито ) ,из групите се върти една "бохча" на шеф Манчев.
Всеки прави плънката според вкусовете на семейството ,та аз бях купила :
- свинско около 0.500кг
- в един коментар Снежито сподели ,че тя сложила и пилешко ,но нямаше време да размразявам и купих едни варено -пушени крилца на "Градус" .Използвах само 2-3 крилца
- лук една по голяма глава едро нарязана
- праз половин стебло
- една шепа замразени моркови
- 5-6 гъби (просто имах)
- може да се сложи и пиперка
- 2-3 триъгълничета сиренца
- подправки на вкус
- вино 1ч.ч.
- 1ч.ч. вода
Пръжнах за2-3 мин свинското и добавих лука ,гъбите и морковите,виното и водата . По някое време добавих подправките. Като поомекна месото ,добавих пилешкото и праза !
През това време издълбах хлебчето ,сложих парченца масълце.
Моят син пожела да сложа и сиренца и тъй като щеше да излиза като стана готова сместа ,а тя бе със сосче ( което исках да се получи) , отделих месото ,без да прецеждам и напълних хлебчето . А най отгоре сложих сиренцата които накъсах на бързичко !
Пекнах хлебчето за десетина минути ,докато се зачерви леееко сиренцето ! Сложих капачето и пекнах колкото да се затопли ! Намазах капачето с масълце.
Отрязах от хлебчето и като го сложих в чинията ,полях със сосче ! Половинката ми каза ,че може и без сосче ,защото месото е сочно.,но си хапнаха със сина ми и сосчето !
Сосчето го направих като сгъстих с брашнена кашичка соса който остана от месото !
Няма коментари:
Публикуване на коментар