вторник, 23 септември 2014 г.

Крем карамел в тиква !

Специално аз много обичам тиква ! Мога да я похапвам и само печена ! Но това предложение от Ивана ми допадна и го направих !
Пълнена тиква с крем карамел!!! 
 Аз отрязах тиквата на 2 ,изчистих я и я  поръсих с брашно. Може царевично и обикновено или галета.Вие преценете колко . Зависи от тиквата ! Продуктите са : 
Тиква
 яйца-5-8
прясно мляко около 1 л
захар за подслаждане на млякото 1 ч.ч.
и още 3-4 с.л. за карамелизиране
ванилия,аз добавих и малко канела !
 Разбиват се яйца със захарта,добавя се мляко . Ако е кръгла тиквата като моята се резва от кората за да стои стабилно! Пекох на вентилатор и сложих вода в тавата ! Ако някой е правил тиква с крем карамел ,но на парченца ,това е същото!
преди да се сложи яйчено млечната смес в тиквата се поръсва с галета или брашно и се полива с карамелизираната захар ,налива се млякото и се поставя в тава ,като се налива вода .Слага се да се пече . Ако е по малка тиква може да се сложи цяла тиква с капаче от тиквата ! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар