Мариновани пилешки пържоли!
Бялото месо е сухичко и реших да го мариновам за да станат сочни пържолките !
Мариновах около 1-2 часа месото с
подправки бяло вино и соев сос.Това е едната ми марина!
Понякога мариновам в прясно мляко което овкусявам ,а задушаването правя с вода ,а млякото разбито с един жълтък добавям за да сгъстя соса ,но не го варя много за да не се пресече !
Намазвам с мазнина и ги
пекна в тефлон или грил-тиган.
Пекнах месото ,а след това запекох и зеленчуците- каквито имам в момента! След като запека всичко ,слагам месото да се задуши до омекване-така ни харесва и после добавям за кратко зеленчуците
Прибавих марината от бяло вино и като се поизпари разреждам със сметана !Слагам я накрая ! Не я варя !
Сложих и 2-3 с.л. галета ,че ми бе доста сосчето - нея знаете вече как си я правя !
Тази е със сос от бяло вино и заквасена сметана!
Тази със сос от прясно мляко и жълтък !
Няма коментари:
Публикуване на коментар