- 1 чаша мляко и 1 чаша вода(може само вода,но като има мляко вкуса е по хубав ,поне за мен ,а понякога слагам и 1-2 с.л. сухо мляко и пак става)
- 2 пълни с.л. маргарин(аз ползвам пълномаслен на "Бела") или 1 пакетче масло ,а може и олио,но за тази доза нека 1/2 .ч. -не повече.
- 2 пълни чаши брашно
- 4-6 яйца,те се прибавят постепенно ,защото може и да не се сложат всичките
- 1 ч.л. захар,равна
- 1/2кафена лъжичка сол,но равна не пълна
По време на печенето не се отваря фурната докато не се зачервят ,защото ще спаднат ! Пълнят се с крем по желание ! Може сладък или солен ! За сега не съм правила солен вариант !
П.С. - по съвет на Валя Кисьова съм правила само с вода и с олио и пак стават !!!!
Малкият ми син ( на 30.07 -в сряда) ще навърши 28 и започва 29. Вижда ги той ,а преди това ги показах на мъжа ми ,и казва: Какви са тия кокошки ? Не можах да си поема въздух от смях !
Тук са готови опечени частите на лебеда ! За главата и шията ,шприцовате като двойка! Долната част се шприцова не вълнообразна ,а права .
Като се опекат голямата част се реже по дължина ,а после горната отрязана част на две ,за да се ползва за крила !!!
Шприцова се сметана или крем по желание за да се закрепи шията и крилата !!!Крилата се правят като се отреже горната част от опеченият еклер,и после горната част се реже по дължина на две !
Та ето ги въпросните "кокошки" !
Няма коментари:
Публикуване на коментар