четвъртък, 31 юли 2014 г.

Пържоли в гювеч със сметана !


Свински пържоли в гърне със зеленчуци и сметанов сос. това ястие съм го правила в тава покрита с фолио. Нооо ,откакто купих за подарък на половинката глинен гювеч , ми стана най-любимият домакински съд !!! В глинения гювеч се нареждат пържоли ( може и друго месо да е -пиле, агне,яре,кой каквото има ,изрезки някакви,може да се смесят различни меса) и зеленчуци(лук.морков,пиперка,гъби ,грах и др,) по желание .Между пържолите можете да сложете пушено или топено сирене ,което придава невероятен вкус . Според месото може да се добави вино или бира .Подправките са по желание ! Виното се разрежда с вода .Течносттта не трябва да покрива месото,защото не извира много водата !

Пече се до готовност на месото и след като се изключи се добавя разредена заквасена сметана със соса от готвеното или ако е малко соса с вода .
Понякога е невъзможно с моите мъже да снимам порция !!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар