Като тръгна да търся чушки за пълнени ,все попадам на големи които нямат напълване !!! Този път си ги избрах средни . Мисля ,че отделих 20 пиперки ,които почистих и подготвих за пълнене .Задушавам лука,морковите,добавям каймата като я разреждам с вода да стане на каша,защото така по лесно се раздробява.
Накрая слагам и ориза , добавям подправки сол,олио-всичко на вкус ! Наливам и 1 ч.ч. бяло вино .
Не чакам да стане ориза готов ,защото като се пекат ориза ще се кашне ! Нареждам пълнените пиперки в тава,леко посолявам,поливам с маалко олио и наливам вода около 1-2 пръста от дъното на тавата ,отново малко вино! Пека на най-долната степен на решетката.
Продукти:
около 20 пиперки
0.500кг кайма
1 ч.ч. ориз ( 250 мл)
1-2 главички лук
1морков
може гъби и др .зеленчуци по желание
закв.сметана за соса
подправки
За соса : Соса го правя от останалия сок в тавата след като извадя пипера добавям сметана
и разбърквам хубаво до разтваряне на сметаната ,а ако е редичко слагам малко галета за сгъстяване.
На тази снимка са пълнени камби направени по същия начин ,но соса е млечен .Понякога ако нямам заквасена сметана ,със сока останал от печенето добавям кашичка направена от малко сухо мляко (може и прясно) разредено с вода и сгъстявам соса ,но го варя за да не е сурово брашното !
Няма коментари:
Публикуване на коментар